GO OUT AND DANCE 2015

GO OUT AND DANCE 2015

Proslava Svjetskog dana plesa / 29.4.2015. / Zrinjevac

Na UNESCO-vu inicijativu 1982. diljem svijeta počela se slaviti jedinstvenost plesa i pokreta. Osnovna ideja Svjetskog dana plesa je podsjećanje da je ples umjetnički oblik izražavanja koji prevladava sve političke, kulturne i etičke prepreke. Na taj se dan širom svijeta čitaju poruke poznatih osoba iz svijeta plesa koje promiču temeljnu ideju Svjetskog dana plesa.

U Hrvatskoj se taj dan obilježava od 1999.g. pod pokroviteljstvom ITI UNESCO-a Hrvatska, koji je 2009. prepustio organizaciju obilježavanja Svjetskog dana plesa u Zagrebu, pod nazivom „Go out and dance“, Plesnom centru Tala.

PC Tala je u suradnji s Nomad Dance Academy spomenuti projekt razvijao u Zagrebu.

Ove godine proslava odvijati simultano u  Zadru, Varaždinu, Splitu, Rijeci, Požegi, Poreču, Svetoj Nedjelji, Rovinju i mnogim drugim gradovima cijeli dan na glavnim gradskim trgovima.

U 18 h u svim gradovima izvest će se simultano veliki performans „FREEZE ZA PLES“ kao simbolika proslave 33-ogodišnjice ovog značajnog događanja. Branko Banković, poznati plesač i koreograf pročitat će ovogodišnju poruku za Svjetski dan plesa.

Ovim putem se pridružujemo pozivu UNESCO-vog Međunarodnog savjeta za ples: „Želja nam je da Međunarodni Dan plesa obuhvati što veći broj osoba i da pružimo osjećaj da je ples pristupačan, te da je ovaj dan posvećen univerzalnoj plesnoj zajednici diljem svijeta.“

youtube_go_out_and_dance_2015