Irena Raduka

Irena_RadukaZavršila je Školu izvorne hatha joge u Hrvatskoj koja se temelji na biharskoj indijskoj školi joge (TT200), posjeduje australski certifikat Rainbow Kids Yoga, za jogu posvećenu djeci i obiteljima te certifikat Peter Hess zvukoterapije. Za svoje jogijsko znanje zahvalna je učiteljima Damiru Božinoviću i Domagoju Orliću, koji su joj pomogli da razvije svoju osobnu praksu hatha joge.

Uz jogu, nerazdvojivu ljubav osjeća prema mjuziklu. Prve plesne korake započela je još u dobi od 4 godine. Nakon završene srednje glazbene škole “Vatroslav Lisinski” (gitara), uz koju se paralelno počinje baviti glumom i pjevanjem, po prvi puta počinje prakticirati jogu.

Za vrijeme srednje škole sudjeluje u dramskim predstavama s amaterskom dramskom skupinom “Kukušne šaradajke”. Od 1995. aktivno nastupa u mjuziklima, najprije u nezavisnim produkcijama, a od 2003. kao stalni honorarni član pjevačkog ansambla Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija (“Kosa”, “Jesus Christ Superstar”, “Aida”, “Cabaret”, “Monthy Python’s Spamelot” i dr.) te određeno vrijeme kao vanjski suradnik kazališta Trešnja (“Ljepotica i zvijer”, “Svaki pas ima svoj dan”) i Aplauz teatra (“Orašar”).

Integrirajući dugogodišnje plesno i pjevačko iskustvo s osnovnim principima joge, uz hatha jogu, ove godine u Tali počinje voditi i vlastitu inačicu obiteljske joge, specifičnu po tome što u sebi sjedinjuje i rad na oslobađanju plesnog pokreta i glasa.