Pedagozi

ana_samovojskaanja-sehicbojan2013-09-20 22.42.40-1Ida Jolićivakatarinalarisamariotamarateatomislav

Ana Samovojska

ana_samovojska2001.zavrsila Skolu klasicnog baleta u Zagrebu, nakon koje dobiva posao u corps de ballet u HNK Zagreb i baletnoj trupi Croatia kao solist. U periodu izmedju 2008.-2012. radi kao plesni pedagog u SKVR Rotterdam, Jazzdansstudio Marleein, Future in dance, Rotterdam Allstars, Torbecke VO.

2012. dipplomira sa Rotterdamske plesne Akademije Codarts.

Stazirala je 5 mjeseci u Ghuangzhou Modern dance company training centru i Huiling group u Kini, te u townshipima Nyanga, Gughuletu and Langa u Cape town u Juznoj Africi. Vodi plesne radionice u Hoopsu u Beirutu, te u Guinei sa plesnom kompanijom RDDC.

Anja Šehić

122Rođena u Zagrebu 1969. Jedna od osnivača plesnog ansambla Kelkope. U produkciji istog radi kao plesač i koreograf na plesnim predstavama „Autoportret“ i „Boje“, te na revijama, televiziji i estradi.

Baletnu naobrazbu stiče kod Guy Perkova.
1993 g.završava Kineziološki Fakultet u Zagrebu.

2001 g. odlazi u SAD gdje živi i radi kao plesni pedagog i koreograf jazz dance, hip hop – a, salsa dance za Truckee Medows Community College unutar kojeg vodi jazz classove u suradnji sa Area 51 dance theatre.

Ujedno radi kao plesni pedagog za Creative Performing Arts, te za Evolution Performing Arts, Reno, Nevada. U produkciji istog koreografira plesnu predstavu „Dance around the world“ izvedenu u sklopu Arttown Festival 2003, Reno, Nevada.
Za Nevada Ballet Performing Arts vodi ljetne radionice jazz dance sa Laslom Berdom /principal dancer Bostonskog Baleta.

Trenutno živi i radi u Zagrebu.
U plesnom centru Tala radi kao plesni pedagog i koreograf u čijoj produkciji nastaje njena plesna predstava „Romeo i Julija“. Kao dio koreografskog tima sudjeluje 2009 g. u stvaranju predstave „Akademija, to je naša priča!“.

Bojan Valentić

131Plesom se počeo baviti u 21. godini u plesnom studiju Action, s kojim 1995. osvaja peto mjesto na svjetskom natjecanju u Show Dance-u. Godine 1993. postaje članom Studija za suvremeni ples u čijim predstavama sudjeluje do 2003.

Godine 1996. Odlazi na usavršavanje u Alvin Ailey American Dance Centre u New Yorku, gdje završava ljetni semestar iz tehnike horton. Od 1997. slobodni je umjetnik, a od 1999. surađuje s kazalištem Komedija,čiji je stalni član od 2000. godine gdje osim plesnih ostvaruje i neke glumačke uloge.
Godine 2001. u Sidney-u polazi tečajeve tap dancea i nakon toga donosi specifični australski stil u Hrvatsku.2004. nominiran je za nagradu hrvatskog glumišta.Sa plesnim centrom Tala surađuje od njegovog osnivanja kao plesač, a kao pedagog i  koreograf vodi satove step-a.

Dag Marković

2013-09-20 22.42.40-1PLESNO ISKUSTVO:

2000.  Postajem član Plesnog kluba Megablast

2001.  Prvenstvo Hrvatske, 1.mjesto Break Dance Formacije  – Juniori,Velika gorica

2002.  Kup Hrvatske u street jazzu, 3.mjesto Break Dance – Parovi, Split

2003.

 • IDO, Hip – Hop World Championship, 5.mjesto World Break Dance Championship – Team adults
 •  IDO, Hip – Hop World Championship, 9.mjesto World Break Dance Championship – Duos adults.

2004.      IDO, Hip – Hop World Championship, 5.mjesto World Break Dance Championship – Team adults

2005.

 • Prvenstvo Hrvatske, 4.mjesto Break Dance Pojedinci – Seniori, Split
 • Kup Hrvatske, 3.mjesto Hip – Hop Male grupe – Seniori,  Zagreb
 • Kup Hrvatske, 1.mjesto Break Dance Timovi – Seniori,  Zagreb
 • Kup Hrvatske, 6.mjesto Break Dance Pojedinci – Seniori, Zagreb
 • Otvoreno prvenstvo grada Velike gorice, 1.mjesto Break Dance Pojedinci – Seniori, Zagreb
 • Otvoreno prvenstvo grada Velike gorice, 1.mjesto Hip – Hop Male grupe, Seniori,  Zagreb
 • Otvoreno prvenstvo grada Velike gorice, 1.mjesto Break Dance Timovi – Seniori, Zagreb
 • Postajem član Whatevaaa Krew

2006.  Prvenstvo Hrvatske, 1.mjesto Break Dance Timovi, Velika gorica

2008.  Prvenstvo Hrvatske u show danceu, stepu i street plesovima, 1.mjesto Hip – Hop Formacije, D- vision1, Pisarovina

2008.   IDO, Hip – Hop World Championship, 39.mjesto, Dvision, Hip – Hop Formations adults,  Bremen

2012. Licencirani sudac u Hrvatskom show dance savezu

OSTALO:

 • Snimam pjesmu i spot sa pjevačicom Mineom
 • Snimam spot za pjevačicu Ivanu Brkić
 • Hrvatski radijski festival,Ivana Banfić
 • Utrine open,koncert Ivana Banfić
 • Snimam spot za pjesmu „Otisak prsta“
 • Snimio spot za Jasquea Houdeka, pjesma „Meni za ljubav“
 • Plesač grupe Colonia

Brojni nastupi za razne izvođače,u marketinške svrhe kao i na raznim sportskim događajima ( KK Cedevita, NK Dinamo, Futsal 2012 )

Otvaranje tjedna suvremenog plesa u Zagrebu i Rijeci u suradnji sa školom suvremenog plesa Ana Maletić,  jednomjesečni rad sa koreografom, plesačom, pedagogom iz Londona Robert Hylton

Željan stalnog plesnog napredka pohađam različite plesne sminare diljem Hrvatske ( Alien Ness, Focus, Marcio, Spee- D, Omar, Flying Bach Workshop,Cico,Mounir,Vedrana Grčić-Thickness, Duje Dorotic-Swoop… )

2006. Koreograf i voditelj treninga break dancea u Plesnom klubu Megablast, Zagreb

2008. – 2009. Koreograf i voditelj četiri grupe osnovno školske djece u Plesnom centru Babump, Zaprešić

2009. -  Voditelj i koreograf  Break dancea, tri grupe u Društvu športske rekreacije Lotus, i Društvu za sport i rekreaciju Medveščak

2012. – Član Master grupe Larise Navojec,suvremeni ples,moderni ples

2012. – Voditelj break danca u Plesnom studiu Keiko ( Roko Lozić osvaja 3,mjesto u break dancu na Kupu Hrvatske u street plesovima u Bjelovaru 2013.

Koreografija Dagov Tim, 4.mjesto na Kupu Hrvatske u street plesovima Kings of style 2014.

2013.- Izvođač na Platformi 2013

- Uloga Anubis-a u operi Aida u Zagrebačkom HNK-a

- Nastup povodom dana grada Varaždina u Varaždinskom HNK

- Asistent korograf u reklami za Vip Snow queen trophy 2014

- Nastup u Muzeju suvremene umjetnosti na promociji novog lijeka“ Victoza Nordisk”

- Flash mob „Let your body drive“Peugeot

2014.-u sklopu platforme,radim sa svjetski poznatim koreografom Kenrick Sandy iz Londona,predstavu Streetforma

- “svi mars na ples” promocija platforme u Zagrebu

-koreograf i pedagog u plesnom centru Tala

- mjuzikl “Diokles” u Splitu

- Voditelj plesnih radionica na Špancirfestu 2014,Park kreative

IDA JOLIĆ

Ida JolićRođena u Zagrebu 1989. godine. Počela se baviti ritmikom i jazz dance-om kao dijete, kasnije sa suvremenim plesom i improvizacijom pohađajući radionice raznih koreografa na Impulstanz festivalu 2008. godine.

2008. godine počinje voditi ritmiku, po programu Ane Maletić kao asistencija kolegicama sa završenom plesnom srednjom školom, predškolskoj i školskoj dobi u Plesnom studiu Nina, zatim u PC Tala, Američkoj međunarodnoj školi i u Plesnom centru Osmijeh.

2009. godine pleše u mjuziklu „Za dobra stara vremena“ u koreografiji Larise Lipovac. Kao asistent iste obnavlja predstavu za djecu „Vagon prvog razreda“ u režiji Ivice Šimića u Kazalištu Mala Scena. Na Platformi Mladih Koreografa pleše u kratkoj predstavi Emilila Guttiereza „Volume No.1“. Iste godine nastupa u otvaranju Azijskih igara u Muscatu, Omanu.

2011. godine prolazi audiciju za suvremeno-baletnu predstavu „My name is Nobody“ u koreografiji Massimiliana Volpinia, premijerno izvedenu u HNK Varaždin, koja gostuje iste godine i na Dubrovačkim ljetnim igrama.

2011/2012. završava Dance intensive program u Tanzfabrik schule, Berlin.

2013. nastupa u „Re-wired-choreographies for the preconscious body“ u koreografiji Martina Sonderkampa na festivalu Platforma Mladih Koreografa.

2014. sudjeluje u predstavi „Caida libre“ izraelskog koreografa Sharona Fridmana, u sklopu radionice, na Tjednu suvremenog plesa.

U međuvremenu, trenira sa Studiom za suvremeni ples i pohađa radionice stranih i domaćih koreografa i radi u PC Tala.

 

 

Iva Korenčić

iva_korencicRođena sam 1986. godine u Zagrebu gdje sam završila X. gimnaziju i Školu za suvremeni ples Ane Maletić. Tijekom školovanja, bila sam član Dramskog učilišta ZKM-a, surađivala s Plesnim solistima (Vreteno/KNAP), Ansamblom plesne škole ‘Ane Maletić’ (Kako otključati san?/ Teatar EXIT) bila član podmlatka Studija za suvremeni ples(Moga tijela sijena/ZKM), te sam nastupala na Tjednu suvremenog plesa pod vodstvom Milane Broš (Revival KASP/ZKM).

Također sam radila kao plesni pedagog za plesni studio Samsa te pohađala radionice hrvatskih i inozemnih plesača i koreografa poput Gregora Lušteka, Matjaža Farića, Matije Ferlina, Irme Omerzo, Jasne Vinovrški,…
Srednju školu sam završila koreografskim radom Koreograffiti u teatru EXIT.
2005. upisala sam SEAD/ Salzburg Experimental Academy of Dance gdje sam imala priliku raditi s renomiranim profesorima, plesačima i koreografima (Libby Farr, Daniela Graca, Milan Kozanek, Keren Levi, Kate Mattingly, Sanna Myllylahti, Ellen van Schuylenburch, Martin Sonderkamp, Tugce U. Tuna, Matej Kejžar, Tono Lachky, Jens Biedermann, Francesco Scavetta,…)
U Salzburgu sam sudjelovala u raznim produkcijama na New Faces New Dances festivalu te sam koreografirala 2 kraća i jedan cjelovečernji piece (E.g.g.arment/LUST AM RISIKO) .

Nakon povratka u Zagreb od 2007.g., predajem suvremeni ples, surađujem kao plesač na predstavama: Ariadna na Naxosu i Marjane Krajač/SODABERG, Kartografija Andreje Široki, autor sam projekta The Store, pohađam seminare i radionice vezane uz ples, pisanje, fotografiju i kazalište sa Mette Ingvertsen, Nenadom Čolićem, Mašom Jelić, Isabell Schad, Dortom Jagić i dr.
Također radim kao dizajnerica i fotografkinja.

U Plesnom Centru Tala radim kao plesni pedagog sa najmanjim uzrastom.

Katarina Rilović

441Rođena je 1987 godine u Dubrovniku.

Plesno obrazovanje započinje u osnovnoj baletnoj školi u Dubrovniku nakon čega odlazi u Zagreb i upisuje srednju Školu suvremenog plesa Ane Maletić. Po završetku srednje škole plesno obrazovanje nastavlja u Salzburgu gdje upisuje profesionalni program na akademiji Salzburg Experimental Academy of Dance (SEAD) gdje i uspješno diplomira 2010 godine.

Tijekom godina surađuje s plesačima i koreografima kao što su  Zsuzsa Roszavolgyi, Libby Farr, Diego Gil, Todd WiIliams, Rosana Hribar, Moa Hanssen, Costas Kekis, Ori Flomin, Nensi Ukrainczyk,  Martina Rukavina te sudjeluje na festivalima Nova Pars 5, New Faces New Dances, 28. Tjednu suvremenog plesa, Dubrovačke Ljetne Igre.

Trenutno radi u Umjetničkoj školi Franje Lučića kao nastavnik suvremene plesne tehnike.

 

Larisa Navojec

100Rođena u Rijeci 1977.g.

Duži niz godina bila prvakinja Zagreba i Hrvatske u ritmičko-sportskoj gimnastici. 1995. g. završava školu za ritmiku i ples Ane Maletić – Zagreb, te stječe struku kulturno-umjetničkog plesača suvremenog plesa.
1996 – 1999. g. studira na ALVIN AILEY AMERICAN DANCE CENTER ( Independend Study Program + Certificate Program )
2000. g. stječe status Samostalnog umjetnika.
Surađuje sa mnogim koreografima ( Mare Sesardić, Rajko Pavlić, Ksenija Zec, Marjana Krajač, Keren Levi, DV8, Vincente Silva, Fred Benjamin, Cosmin Manoulescu, Giuseppe Chico… ), redateljima ( Ivica Šimić, Lary Zappia, Haris Pašović, Leo Lemo, Robert Raponja, Krešo Dolenčić, Nina Kleflin, Borut Šeparović…) i kazalištima ( ZKM, Mala Scena, Komedija, Kerempuh, Virovitica, ITD, HNK Zagreb, HNK Osijek, ZKL…).
Bila član Studija za suvremeni ples i Zagrebačkog plesnog ansambla.
2000. g. osniva umjetničku organizaciju Plesni Centar TALA i festival Platformu Mladih Koreografa.
Do danas sudjeluje kao izvođač i koreograf u stvaranju 60 – ak predstava od dječjih, plesnih, dramskih do mjuzikala.
Dobitnik je mnogih nagrada između kojih je i Nagrada hrvatskog glumišta 2006. g. u kategoriji Najbolje plesačice suvremenog plesa.
Kao koreograf i plesač sudjelovala je i na velikom broju komercijalnih projekata – televizijske emisije, koncerti, eventi, videospotovi, festivali, reklame…
Direktor je Plesnog centra Tala, te unutar njega radi kao plesni pedagog.
Producira, organizira i inicira mnoge plesne projekte i kontinuirano sudjeluje u svim aktivnostima hrvatske nezavisne plesne scene.
Član je: UPUH, ITI, Upravnog odbora HZSU, Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade.
Od 2009 g. radi kao umjetnički asistent za pokret na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu.

Mario Vrbanec

125Rođen 14. kolovoza, 1985. u Zagrebu. Počinje se baviti plesom (breakdance-om) s navršenih petnaest godina u PK ”MEGABLAST”, s kojim osvaja razna natjecanja, u grupi i pojedinačno (1. KUP RH 2005., solo – 1.mjesto; 2. KUP RH 2005., solo – 2.mjesto; Državno prvenstvo RH 2004., solo – 1.mjesto; itd.).

Krajem 2005. odlazi iz PK ”MEGABLAST” kao jedan od osnivača plesne grupe zvane ”WHATEVAAA KREW”, koja tada broji 12 članova te, željan daljnje edukacije, obilazi razne plesne seminare diljem Hrvatske i inozemstvu (Alien Ness, Focus, Ruen & Lil’ Bob, Super Sale, Leelou, Brahim, Omar, Marcio, Spee-D, Cico, Mounir, Flying Bach workshop i dr.).

Sa skupinom plesača iz ”WHATEVAAA KREW” osvaja razna natjecanja (KUP RH 2007., – 3.mjesto, Državno prvenstvo RH 2007. – 1.mjesto, ”INTERNATIONAL BATTLE TIME vol.2” – 2.mjesto, ”STREET EXPLOSION” – 1.mjesto, BITka (Slovenija) – 1. i 3. mjesto, i dr.).

Početkom 2008. godine upisuje gimnastiku u zagrebačkom klubu ”Sokol”.
Od početka 2009. do sredine 2011. sudjeluje kao član Hrvatskog kaskaderskog društva te snima dva inozemna filma u ulozi dublera / kaskadera ( ”Max Schmeling” i ”BloodRayne 3 : The Third Reich”). Aktivno počinje s radom u plesnom centru ”Tala”, ”Atomic Dance Factory” i klubu za djecu i mladež ”Pinokio” te ”Keiko Studio”,(pleše u dječjoj predstavi ”Mliječni put”, mjuziklu ”Za dobra stara vremena”, ”Tečaj komunikacije” i projektu ”Kserofilne biljke”, u produkciji PC Tala).

Početkom 2011. godine postaje članom plesnog ansambla TALA gdje se pobolje upoznava s suvremenim plesnim tehinkama te razrađuje svoj plesni vokabular kroz razno razne radionice  ( Larisa Navojec, Tamara Curić, Robert Hilton, Till Frühwald, Aleksandra Janeva, Martin Sonderkamp i dr.)

Surađivao je s mnogim estradnim imenima: plesao na raznim eventima, festivalima te u reklamama kao i na raznim sportskim događajima ( Tjedan suvremenog plesa 2005., lice VIP reklame 2009/10., finalist reality show-a Coca Cola Music Stars, nastupao uz Dinu Dvornika, Franku Batelić, Ivanu Banfić, Ivanu Brkić, akrobat u HNK Zagreb – opera “Mirjana” i “Aida”, K-Team, Keune, TopStars, Muscat 2010. 2nd Asian Beach Games; KK Cedevita 2012.-, NK Dinamo; asistent koreografa Svjetskog prvenstva “FUTSAL ARENA ZAGREB 2012″…u sklopu Platforma hr festivala 2014. radi sa svjetski poznatim koreografom Kenrick Sandyem iz Londona na predstavi Streetforma kao koeograf i plesač )

Osnovao grupe “BRUTALA” i “A[CRO]BATIKA”.

Diplomirao na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu, bacc. radiološke tehnologije.

Trenutno radi u plesnom centru ”Tala”, studiju ”Sixth Sense Pilates”, klubu za djecu i mladež ”Pinokio” , GK “Trešnjevka” ‘ i vodi satove breakdance-a i akrobatike.

AKROBATIKA TRAILER 

Tamara Curić

132Nakon završene Škole za balet, ples i ritmiku diplomirala je 1995.g. na Vlaamse Dansacademie, Brugge (Belgija). Od 1988.g. radi kao profesionalna plesačica u nekoliko kompanija u Hrvatskoj i Europi (Arena dance theater, Studio za suvremeni ples, Zagrebački plesni ansambl, Liberdance, Mala Scena…).

Kao koreografkinja sudjeluje na koreografskim platformama u Belgiji, surađuje s brojnim dramskim kazalištima i režiserima (Haris Pašović, Ivan Leo Lemo, Krešo Dolenčić, Lary Zapia..) i autorica je nekoliko cijelovečernjih predstava. Uz Larisu Navojec je suosnivačica Platforme mladih koreografa u Hrvatskoj , a od 2000.g. umjetnička je direktorica Plesnog centra TALA.
Danas radi kao plesačica, pedagoginja i koreografkinja.

 

Tea Maršanić

Tea-fotka

Plesno obrazovanje započinje 2001. godine upisom u Osnovnu školu za balet i ritmiku. Po završetku osnovne plesne škole upisuje Školu za suvremeni ples Ane Maletić gdje stječe zanimanje plesač edukacijskog smjera. Godinu nakon završetka srednje plesne škole upisuje Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, studijski smjer – razredna nastava.

Dodatnu plesnu edukaciju stječe sudjelovanjem na plesnim radionicama hrvatskih i inozemnih koreografa i pedagoga (Pu, Zg, Ši) Matije Ferlina, Roberta Hyltona, Hillary Blake Firestone, Petre Hršćanec, Zorana Markovića, Ive Višak, Martina Sonderkampa…

Od 2010. godine radi kao plesni pedagog s djecom predškolske i školske dobi u DV Maksimir u organizaciji Samse d.o.o., s radom nastavlja u igraonici Dvorac Camelot u organizaciji Jezik i govor d.o.o. Također radi kao animatorica na dječjim rođendanima. Od 2011. godine ritmiku i ples vodi u Studiu Thalia by Helena Lojen Marić, specijaliziranom studiu za plesne fitnes programe. Isto tako, u studiu radi kao instruktor Dance Trance Fitnessa i FloDance Fitnessa.

Kao izvođač pleše u dječjim predstavama Priče iz davnine (2010.) i Haljina žutog maslačka (2013.) u organizaciji Mak Teatra i koregrafiji Jasmine Zagrajski Vukelić. Pleše na Platformi.hr u koregrafiji Nikoline Medak I to ja(t)o! (2011.), Vrt kserofilnih biljaka (2013.) i koreografji Jeste li za čaj? (2010.). Nadalje 2010. 4u1 koreografija Adrijane Barbarić Pevek i Molim meni slađu Katarine Đurđević i Adrijane Barbarić Pevek; 2013. Martin Sonderkamp: Rezidencija re – wired – choreographies for the preconscious body (Platforma.hr) i  Zrinka Lukčec Kiko: mp4 (ZPC). Od 2011. pleše u Tali, a od 2013. i radi s djecom predškolske dobi.

Stručno se usavršava na međunarodnoj konferenciji Laban again in Bratislava(2009.) i na seminaru Marie Speth (Moving motives, 2009. i 2013.) u organizaciji daCi Hrvatska.

2010. postaje članom udruge profesionalnih plesnih umjetnika ‘Puls’.

Tomislav Horvat

tomislav_horvatRođen 16.04.1988. u Zagrebu, prvi put se upoznajem s plesom na ljetnim i zimskim break dance radionicama plesnog kluba Megablast 2001 godine. 2003 se upisujem u plesni klub Megablast i aktivn se počinjem baviti plesom. U potrazi za drugim stilovima i u želji da proširim vlastiti plesni spektar prelazim u grupu Urban Moves gdje počinjem samostalno raditi Hip Hop 2004 godine. Od tada sam pohađao razne tečajeve u raznim klubovima (D-Vision, Ritam Ulice, Atomic Dance Factory).

Također od 2004 do 2010 godine pohađam hip hop seminare i workshopove (Lil Phill, Jay, Peter, Michal Rynia, Miraldo, Željko Božić, Erik Seradpon, Vedrana Grčić…).

2007. – 2009. radim kao voditelj u Plesnom studiju Edite Cebalo kao voditelj hio hop grupe

2008. plesni voditelj u grupi Ritam Ulice

Od 2008. Aktivni plesač i voditej u plesnoj skupini Atomic Dance Factory sa kojom odrađujem nastupe za razne izvođaće, eventa i promocije, a pojavljujemo se i na showu Supertalent.

2006. godine počinjem se natjecati na battleovima (Battletime, b-boy pride,Undergroun Connection, Tribute to Floor Killah, tko prži nek izdrži, Hip Hop Delight…), a 2008. Godine se počinjem natjecati u Hrvatskom Show Dance Savezu gdje postižem izvanredne rezultate na državnim kupovima i prvenstvima (državni prvak u pojedinačnoj kategoriji hip hop 2009, vice prvak 2010.) i u formacijskoj kategoriji (1. mjesto 2009. na Državnom prvenstvu, 7. mjesto 2009. na Europskom prvenstvu, 2. mjestu na Državnom prvenstvu 2010.).