IDENTITY.MOVE!

Print

Sjetimo se izraza ‘lokalno’, ‘regionalno’, ‘autentično’ u društvenom i gospodarskom kontekstu i na taj način ćemo vidjeti da je sve više i više taj izraz mutan.

Sadašnji sustav umjetničke proizvodnje u Europi prisiljava izvođače, plesače, koreografe da razvijaju vještine mobilnosti, prilagodbe i fleksibilnosti, što ih je napravilo skupinom neizvjesnih proizvođača kulture.

Paradoksalno, čak i ako je njihov stav prema sustavu kritičan, oni savršeno ispunjavaju, svojevoljno ili ne, standarde neoliberalnih, “vesterniziranih” zemalja. Što ostaje kad ‘lokalno’ ispada da je samo proizvod?
Kako ovaj konstantan pomak između mjesta, konteksta i kulture utječe na umjetnička djela? Je li Istok i dalje trči ka Zapad? A što to znači Istok, nakon svega?
Dozvolite nam da mi sastavimo te pojmove i nazive u pokret, promatratmo to putovanje i učinimo taj krizni potez.

IDENTITY.MOVE! nudi transnacionalnu platformu za teorijsko i umjetničko istraživanja u polju suvremenog plesa i srodnih izvedbenih umjetnosti s naglaskom na “Istočni pojas” Europe, a sudjeluju : Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Češka, Njemačka, Grčka, Mađarska, Latvija, Litva, Poljska, Rumunjska, Srbija, Slovačka, Slovenija.

IDENTITY.MOVE! koordinira Goethe-Institut Varšava u suradnji s Centrom za kulturu Lublin, Obcanske sdruzeni Motus u Pragu i Državna škola plesa u Ateni uz potporu Programa kulture Europske unije.

 

http://identitymove.eu/