Kliker festival

KLIKER 2018 plakat

Tijekom 2018. godine, planirano je odvijanje “KLIKER festivala” na nacionalnoj razini s ciljem prezentiranja kvalitetnih i recentnih autorskih projekata namijenjenih mladoj publici kako bi se promovirala takva vrsta suvremene umjetnosti i kako bi se senzibilizirala javnost i razvila mlada publika. Međunarodni je to festival posvećen novim formatima prezentacije, produkcije, istraživanja i edukacije u polju suvremene plesne umjetnosti. Plesne izvedbe i različiti rezidencijalni, edukativni i interdisciplinarni programi, urbane intervencije i laboratoriji za djecu i mlade održavat će se na različitim lokacijama u gradovima Zagrebu, Varaždinu, Rijeci i Splitu.

 

 

header-kliker1

KLIKER festival u Zagrebu, Varaždinu, Splitu i Rijeci 2017. godine odvija se od 5. do 15. listopada te uključuje niz međunarodnih i domaćih izvedbi, radionica, rezidencija, seminara, konferencija i popratnih programa kroz koje je omogućeno mjesto susreta i razmjene specifičnih znanja i vještina, razmjene programa, međunarodnih i multikulturalnih suradnji, interdisciplinarnosti i inovativnosti.

Programi festivala odvijat će se od 9. do 15. listopada, 2017. u Zagrebu u prostorima Zagrebačkog kazališta mladih, Centra za kulturu Trešnjevka, Tehničkog muzeja, Akademije dramskih umjetnosti i Plesnog centra Tala.

Najavni program festivala, premijerni projekt Muzej plesa, održat će se u sklopu festivala Plan D, 28. rujna 2017. u Tehničkom muzeju u Zagrebu.

Cjelokupni program s detaljnijim informacijama uskoro na stranicama festivala.