Luka Anaković

LUKA ANAKOVIĆ_pedagozi Datum rođenja :  02.04.1993.

Adresa: Vukomerečka cesta 62

Kontakt : +385915544053

Email : nostressc@gmail.com

Facebook : https://www.facebook.com/luka.anakovic

Plesno obrazovanje :
Megablast plesni studio – break dance ⁄ polaznik    1999. – 2013.
Mind will plesni studio – break dance ⁄ polaznik    2013. – 2015.
Urbana mladež – break dance ⁄ trener        2014. – 2017.
Knap kultrni center – break dance ⁄ trener    2016. – do sada

Postignuća :
Prvenstvo Hrvatske juniori – solo  2006.    (1st place)
IDO-Svjetsko prvenstvo – solo juniori, Bremen 2006.    (3rd place)
Prvenstvo Hrvatske – solo juniori, 2008.    (1st place)
IDO-Svjetsko prvenstvo – solo juniori Bremen 2008.    (2nd place)
Prvenstvo Hrvatske – solo seniori 2009.    (1st place)
IDO-Svjestsko prvenstvo – solo seniori Kalisz 2009.    (2nd place)
Rewind jam crew vs crew  2010.    (1st place)
Rewind jam crew vs crew  2011.    (1st place)
Rewind jam powermoves battle 2011.    (1st place)
IDO-Svjetsko prvenstvo – solo seniori Graz 2011.    (1st place)
Red bull bc one cypher Croatia  2011.    (1st place)
Freestyle on the block 2014.    (1st place)
Red bull bc one cypher Croatia  2014.    (1st place)
UFBB ⁄ Red bull bc one cypher Croatia 2015.    (1st place)
D4D Battles all style 3vs 3 Zagreb 2016.    (1st place)

Profesionalna iskustva:
Ceremonija otvaranja Svjetskog prvenstva u rukometu 2008.  (dancer)
Košarka final four 2010.  (dancer)
Košarka Cedevita (dancer)
Rukomet Seha Gazprom liga 2016. (dancer)
Otvorenje aerodroma Franjo Tuđman 2017. (dancer)
Operna predstava  “Zaljubljen u tri naranče” 2017. (dancer)
ATP egzibicijski meč, 2017. (dancer)

Iva Nerina Sibila

IVA NERINA SIBILA_pedagoziKratki životopis:

Iva Nerina Sibila (Zagreb, 1971, ) plesna je umjetnica, edukatorica i publicistkinja. Školovala se na Northern School of Contemporary Dance u Leedsu. Od 1995. djeluje kontinuirano na hrvatskoj plesnoj sceni. U brojnim projektima radi na dostupnosti i vidljivosti plesnih sadržaja, istraživanju emancipacijskih potencijala plesne edukacije te pozicioniranju plesa u širem društvenom kontekstu. Osnivačica je i voditeljica Inkluzivnog kolektiva za istraživanje pokreta – IMRC, izvedbenog i edukacijskog projekta za plesače s invaliditetom i bez njega. Kao su-autorica i izvođačica trenutačno surađuje s nagrađivanim umjetničkim organizacijama Kik Melone i TRAFIK  te kreira vlastite projekte.
Kao eudukatorica suvremeni ples i plesnu improvizaciju podučavala je na Školi za klasični balet u Zagrebu, u Studentskom centru u Zagrebu, na Centru za ženske studije u Zagrebu te brojnim samostalnim radionicama. Trenutačno je vanjska suradnica Plesnog odsjeka Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu, na kolegiju Amaterski i inkluzivni ples.
Članica je uredništva časopisa za plesnu umjetnost Kretanja, kolumnistica internetske stranice Plesnascena.hr, a tekstovi su joj objavljivani u brojnim publikacijama u Hrvatskoj i inozemstvu uključujući vodeći europski plesni časopis Tanz.
Članica Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika, Udruge plesnih umjetnika, Nomadske plesne akademije.

Andrea Hršak

ANDREA HRŠAK_pedagoziRođena je 1992 u Zagrebu. Plesom se počinje baviti sa 9 godina.Nakon završene Osnovne škole za balet i ritmiku pohađala je Srednju školu suvremenog plesa Ane Maletić.  U više navrata sudjelovala je na Državnimi Regionalnim natjecanjima učenika i studenata glazbe i plesa, za skupine i solo izvedbe,  gdje je  osvojila prve i druge nagrade postigla zapažene rezultate.
Od 2011 pleše u plesnom centru Tala, a od 2014 član je plesnog kolektiva Brutala.
Sudjeluje u različim projektima i javnim nastupima: Dani Silvije Hercigonje,Treps, javni Pop Up preformansi u sklopu Platforme.hr, otvaranje tvrđave Sv. Mihovil u Šibeniku, Dani suvremenog plesa u Čakovcu, 5. i 6. Šibenik Dance Festival, svečano otvaranje Europskih sveučilišnih igara.
Kao član plesnog kolektiva Brutala pleše u plesnim predstavama „Writing poems“ i „Thinker’s clock“ u Zagrebu, Kalovcu, Čakovcu, Šibeniku, Velikoj Gorici i Požegi.Sudjelovaja je u procesu Larise Navojec „Copy or inspiration“, i plesač ej u predstavi „Zebre su u gradu“ pod vodstvom Tamare Curić.
2016 godine pridružuje se Kliker platformi za djecu u projektu „Muzej plesa“ te počinje raditi kao plesni pedagog za djecu predškolske i školske dobi u kreativnom laboratoriju „4SOBE“ Početkom 2017 godine sudjeluje u HNK Zagreb kao plesač u operi „Zaljubljen u tri naranče“, pod režijom Krešimira Dolenčića. Te iste godine snima dokumentarni film za nizozemsku produkciju „Possesed“ kao glavni plesač.
Sudjeluje u različitim komercijalnim projektima; snima spot za pjesmu Josipe Lisac, sudjeluje u televizijskim emisijama „Satirikon“, „Super talent“, koncert Ivane Banfić, otvorenje Zračne luke Franjo Tuđman
-

Irena Raduka

Irena_RadukaZavršila je Školu izvorne hatha joge u Hrvatskoj koja se temelji na biharskoj indijskoj školi joge (TT200), posjeduje australski certifikat Rainbow Kids Yoga, za jogu posvećenu djeci i obiteljima te certifikat Peter Hess zvukoterapije. Za svoje jogijsko znanje zahvalna je učiteljima Damiru Božinoviću i Domagoju Orliću, koji su joj pomogli da razvije svoju osobnu praksu hatha joge.

Uz jogu, nerazdvojivu ljubav osjeća prema mjuziklu. Prve plesne korake započela je još u dobi od 4 godine. Nakon završene srednje glazbene škole “Vatroslav Lisinski” (gitara), uz koju se paralelno počinje baviti glumom i pjevanjem, po prvi puta počinje prakticirati jogu.

Za vrijeme srednje škole sudjeluje u dramskim predstavama s amaterskom dramskom skupinom “Kukušne šaradajke”. Od 1995. aktivno nastupa u mjuziklima, najprije u nezavisnim produkcijama, a od 2003. kao stalni honorarni član pjevačkog ansambla Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija (“Kosa”, “Jesus Christ Superstar”, “Aida”, “Cabaret”, “Monthy Python’s Spamelot” i dr.) te određeno vrijeme kao vanjski suradnik kazališta Trešnja (“Ljepotica i zvijer”, “Svaki pas ima svoj dan”) i Aplauz teatra (“Orašar”).

Integrirajući dugogodišnje plesno i pjevačko iskustvo s osnovnim principima joge, uz hatha jogu, ove godine u Tali počinje voditi i vlastitu inačicu obiteljske joge, specifičnu po tome što u sebi sjedinjuje i rad na oslobađanju plesnog pokreta i glasa.

Ana Samovojska

ANA SAMOVOJSKA_pedagozi2001.zavrsila Skolu klasicnog baleta u Zagrebu, nakon koje dobiva posao u corps de ballet u HNK Zagreb i baletnoj trupi Croatia kao solist. U periodu izmedju 2008.-2012. radi kao plesni pedagog u SKVR Rotterdam, Jazzdansstudio Marleein, Future in dance, Rotterdam Allstars, Torbecke VO.

2012. dipplomira sa Rotterdamske plesne Akademije Codarts.

Stazirala je 5 mjeseci u Ghuangzhou Modern dance company training centru i Huiling group u Kini, te u townshipima Nyanga, Gughuletu and Langa u Cape town u Juznoj Africi. Vodi plesne radionice u Hoopsu u Beirutu, te u Guinei sa plesnom kompanijom RDDC.

Anja Šehić

ANJA ŠEHIĆ_pedagoziRođena u Zagrebu 1969. Jedna od osnivača plesnog ansambla Kelkope. U produkciji istog radi kao plesač i koreograf na plesnim predstavama „Autoportret“ i „Boje“, te na revijama, televiziji i estradi.

Baletnu naobrazbu stiče kod Guy Perkova.
1993 g.završava Kineziološki Fakultet u Zagrebu.

2001 g. odlazi u SAD gdje živi i radi kao plesni pedagog i koreograf jazz dance, hip hop – a, salsa dance za Truckee Medows Community College unutar kojeg vodi jazz classove u suradnji sa Area 51 dance theatre.

Ujedno radi kao plesni pedagog za Creative Performing Arts, te za Evolution Performing Arts, Reno, Nevada. U produkciji istog koreografira plesnu predstavu „Dance around the world“ izvedenu u sklopu Arttown Festival 2003, Reno, Nevada.
Za Nevada Ballet Performing Arts vodi ljetne radionice jazz dance sa Laslom Berdom /principal dancer Bostonskog Baleta.

Trenutno živi i radi u Zagrebu.
U plesnom centru Tala radi kao plesni pedagog i koreograf u čijoj produkciji nastaje njena plesna predstava „Romeo i Julija“. Kao dio koreografskog tima sudjeluje 2009 g. u stvaranju predstave „Akademija, to je naša priča!“.

Bojan Valentić

BOJAN VALENTIĆ_pedagoziPlesom se počeo baviti u 21. godini u plesnom studiju Action, s kojim 1995. osvaja peto mjesto na svjetskom natjecanju u Show Dance-u. Godine 1993. postaje članom Studija za suvremeni ples u čijim predstavama sudjeluje do 2003.

Godine 1996. Odlazi na usavršavanje u Alvin Ailey American Dance Centre u New Yorku, gdje završava ljetni semestar iz tehnike horton. Od 1997. slobodni je umjetnik, a od 1999. surađuje s kazalištem Komedija,čiji je stalni član od 2000. godine gdje osim plesnih ostvaruje i neke glumačke uloge.
Godine 2001. u Sidney-u polazi tečajeve tap dancea i nakon toga donosi specifični australski stil u Hrvatsku.2004. nominiran je za nagradu hrvatskog glumišta.Sa plesnim centrom Tala surađuje od njegovog osnivanja kao plesač, a kao pedagog i  koreograf vodi satove step-a.

Dag Marković

DAG MARKOVIĆ_pedagoziPLESNO ISKUSTVO:

2000.  Postajem član Plesnog kluba Megablast

2001.  Prvenstvo Hrvatske, 1.mjesto Break Dance Formacije  – Juniori,Velika gorica

2002.  Kup Hrvatske u street jazzu, 3.mjesto Break Dance – Parovi, Split

2003.

 • IDO, Hip – Hop World Championship, 5.mjesto World Break Dance Championship – Team adults
 •  IDO, Hip – Hop World Championship, 9.mjesto World Break Dance Championship – Duos adults.

2004.      IDO, Hip – Hop World Championship, 5.mjesto World Break Dance Championship – Team adults

2005.

 • Prvenstvo Hrvatske, 4.mjesto Break Dance Pojedinci – Seniori, Split
 • Kup Hrvatske, 3.mjesto Hip – Hop Male grupe – Seniori,  Zagreb
 • Kup Hrvatske, 1.mjesto Break Dance Timovi – Seniori,  Zagreb
 • Kup Hrvatske, 6.mjesto Break Dance Pojedinci – Seniori, Zagreb
 • Otvoreno prvenstvo grada Velike gorice, 1.mjesto Break Dance Pojedinci – Seniori, Zagreb
 • Otvoreno prvenstvo grada Velike gorice, 1.mjesto Hip – Hop Male grupe, Seniori,  Zagreb
 • Otvoreno prvenstvo grada Velike gorice, 1.mjesto Break Dance Timovi – Seniori, Zagreb
 • Postajem član Whatevaaa Krew

2006.  Prvenstvo Hrvatske, 1.mjesto Break Dance Timovi, Velika gorica

2008.  Prvenstvo Hrvatske u show danceu, stepu i street plesovima, 1.mjesto Hip – Hop Formacije, D- vision1, Pisarovina

2008.   IDO, Hip – Hop World Championship, 39.mjesto, Dvision, Hip – Hop Formations adults,  Bremen

2012. Licencirani sudac u Hrvatskom show dance savezu

OSTALO:

 • Snimam pjesmu i spot sa pjevačicom Mineom
 • Snimam spot za pjevačicu Ivanu Brkić
 • Hrvatski radijski festival,Ivana Banfić
 • Utrine open,koncert Ivana Banfić
 • Snimam spot za pjesmu „Otisak prsta“
 • Snimio spot za Jasquea Houdeka, pjesma „Meni za ljubav“
 • Plesač grupe Colonia

Brojni nastupi za razne izvođače,u marketinške svrhe kao i na raznim sportskim događajima ( KK Cedevita, NK Dinamo, Futsal 2012 )

Otvaranje tjedna suvremenog plesa u Zagrebu i Rijeci u suradnji sa školom suvremenog plesa Ana Maletić,  jednomjesečni rad sa koreografom, plesačom, pedagogom iz Londona Robert Hylton

Željan stalnog plesnog napredka pohađam različite plesne sminare diljem Hrvatske ( Alien Ness, Focus, Marcio, Spee- D, Omar, Flying Bach Workshop,Cico,Mounir,Vedrana Grčić-Thickness, Duje Dorotic-Swoop… )

2006. Koreograf i voditelj treninga break dancea u Plesnom klubu Megablast, Zagreb

2008. – 2009. Koreograf i voditelj četiri grupe osnovno školske djece u Plesnom centru Babump, Zaprešić

2009. -  Voditelj i koreograf  Break dancea, tri grupe u Društvu športske rekreacije Lotus, i Društvu za sport i rekreaciju Medveščak

2012. – Član Master grupe Larise Navojec,suvremeni ples,moderni ples

2012. – Voditelj break danca u Plesnom studiu Keiko ( Roko Lozić osvaja 3,mjesto u break dancu na Kupu Hrvatske u street plesovima u Bjelovaru 2013.

Koreografija Dagov Tim, 4.mjesto na Kupu Hrvatske u street plesovima Kings of style 2014.

2013.- Izvođač na Platformi 2013

- Uloga Anubis-a u operi Aida u Zagrebačkom HNK-a

- Nastup povodom dana grada Varaždina u Varaždinskom HNK

- Asistent korograf u reklami za Vip Snow queen trophy 2014

- Nastup u Muzeju suvremene umjetnosti na promociji novog lijeka“ Victoza Nordisk”

- Flash mob „Let your body drive“Peugeot

2014.-u sklopu platforme,radim sa svjetski poznatim koreografom Kenrick Sandy iz Londona,predstavu Streetforma

- “svi mars na ples” promocija platforme u Zagrebu

-koreograf i pedagog u plesnom centru Tala

- mjuzikl “Diokles” u Splitu

- Voditelj plesnih radionica na Špancirfestu 2014,Park kreative

Katarina Rilović

KATARINA RILOVIĆ_pedagoziRođena je 1987 godine u Dubrovniku.

Plesno obrazovanje započinje u osnovnoj baletnoj školi u Dubrovniku nakon čega odlazi u Zagreb i upisuje srednju Školu suvremenog plesa Ane Maletić. Po završetku srednje škole plesno obrazovanje nastavlja u Salzburgu gdje upisuje profesionalni program na akademiji Salzburg Experimental Academy of Dance (SEAD) gdje i uspješno diplomira 2010 godine.

Tijekom godina surađuje s plesačima i koreografima kao što su  Zsuzsa Roszavolgyi, Libby Farr, Diego Gil, Todd WiIliams, Rosana Hribar, Moa Hanssen, Costas Kekis, Ori Flomin, Nensi Ukrainczyk,  Martina Rukavina te sudjeluje na festivalima Nova Pars 5, New Faces New Dances, 28. Tjednu suvremenog plesa, Dubrovačke Ljetne Igre.

Trenutno radi u Umjetničkoj školi Franje Lučića kao nastavnik suvremene plesne tehnike.

 

Larisa Navojec

LARISA LIPOVAC NAVOJEC_pedagoziRođena u Rijeci 1977.g.

Duži niz godina bila prvakinja Zagreba i Hrvatske u ritmičko-sportskoj gimnastici. 1995. g. završava školu za ritmiku i ples Ane Maletić – Zagreb, te stječe struku kulturno-umjetničkog plesača suvremenog plesa.
1996 – 1999. g. studira na ALVIN AILEY AMERICAN DANCE CENTER ( Independend Study Program + Certificate Program )
2000. g. stječe status Samostalnog umjetnika.
Surađuje sa mnogim koreografima ( Mare Sesardić, Rajko Pavlić, Ksenija Zec, Marjana Krajač, Keren Levi, DV8, Vincente Silva, Fred Benjamin, Cosmin Manoulescu, Giuseppe Chico… ), redateljima ( Ivica Šimić, Lary Zappia, Haris Pašović, Leo Lemo, Robert Raponja, Krešo Dolenčić, Nina Kleflin, Borut Šeparović…) i kazalištima ( ZKM, Mala Scena, Komedija, Kerempuh, Virovitica, ITD, HNK Zagreb, HNK Osijek, ZKL…).
Bila član Studija za suvremeni ples i Zagrebačkog plesnog ansambla.
2000. g. osniva umjetničku organizaciju Plesni Centar TALA i festival Platformu Mladih Koreografa.
Do danas sudjeluje kao izvođač i koreograf u stvaranju 60 – ak predstava od dječjih, plesnih, dramskih do mjuzikala.
Dobitnik je mnogih nagrada između kojih je i Nagrada hrvatskog glumišta 2006. g. u kategoriji Najbolje plesačice suvremenog plesa.
Kao koreograf i plesač sudjelovala je i na velikom broju komercijalnih projekata – televizijske emisije, koncerti, eventi, videospotovi, festivali, reklame…
Direktor je Plesnog centra Tala, te unutar njega radi kao plesni pedagog.
Producira, organizira i inicira mnoge plesne projekte i kontinuirano sudjeluje u svim aktivnostima hrvatske nezavisne plesne scene.
Član je: UPUH, ITI, Upravnog odbora HZSU, Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade.
Od 2009 g. radi kao umjetnički asistent za pokret na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu.

Tamara Curić

TAMARA CURIĆ_pedagoziNakon završene Škole za balet, ples i ritmiku diplomirala je 1995.g. na Vlaamse Dansacademie, Brugge (Belgija). Od 1988.g. radi kao profesionalna plesačica u nekoliko kompanija u Hrvatskoj i Europi (Arena dance theater, Studio za suvremeni ples, Zagrebački plesni ansambl, Liberdance, Mala Scena…).

Kao koreografkinja sudjeluje na koreografskim platformama u Belgiji, surađuje s brojnim dramskim kazalištima i režiserima (Haris Pašović, Ivan Leo Lemo, Krešo Dolenčić, Lary Zapia..) i autorica je nekoliko cijelovečernjih predstava. Uz Larisu Navojec je suosnivačica Platforme mladih koreografa u Hrvatskoj , a od 2000.g. umjetnička je direktorica Plesnog centra TALA.
Danas radi kao plesačica, pedagoginja i koreografkinja.