Misli u boji

a3 plakat-1 - misli u boji

 

MISLI U BOJI

 

Interaktivna, plesno-udaraljkaška predstava za djecu od 3-7 godina

 

 

Naše misli su često poput leptira: lepršaju unaokolo i lete od cvijeta do cvijeta. Naše misli su pokatkad poput roja muha: gomilaju se, sudaraju jedne s drugima, bez reda i smisla, zaglušno zuje. Naše misli su nerijetko poput podivljalog stroja: prate neku radnju, neku nit, ali u ludom ritmu koji se može završiti eksplozijom. Naše misli su, češće nego što bi mi to priznali, poput puževa: lijeno mile po vlažnoj zemlji našeg dana i ne da im se ništa drugo.
Sve su to naše misli. I, bilo da su lijene poput puža ili uzavrele poput roja muha, gotovo su neuhvatljive. Kako ih uloviti? Postoji li neka čarobna mreža koja bi ih zadržala makar toliko da ih spoznamo?

Odgovor se krije u bojama, a Tom i Tam su tu da nas odvedu u avanturu traganja za tom tajnom vezom.

 

Autori i izvođači: Tamara Curić i Tomislav Brezičević

Koreografkinja: Tamara Curić

Dramaturginja: Katarina Pejović
Originalna glazba: Tomislav Brezičević

Glazba: Hiroshi Yoshimura

Dizajn: Lana Grahek

Produkcija: Plesni centar Tala

premijera: 12.10.2018.

 

Misli u boji sa Tam i Tomom

„Misli u boji“ je predstava koja malenim gledateljima, neposrednošću izvedbe, te svježim pristupom pripovijedanju otkriva nove kazališne dimenzije, istodobno zagovarajući vrijednosti iz priče –prihvaćanje drugoga, prijateljstvo, važnost svakog pojednica, učenje kroz radost, dijeljenje. Prihvaćanjem razlika prihvaćamo sebe i otvaramo prostor ka dijeljenju i stvaranju. Predstava se gradi oko komunikacijske prepreke – pokret i ples naspram tona i ritma.