Nomad dance acamedy

NOMAD DANCE ACADEMY (NDA)

Nomad Dance Academy (NDA) dugoročni je plan za strukturiranje i koordiniranje radionica, razmjene znanja i informacija na lokalnoj razini, a koji će dovesti do raznolikog višeslojnog sustava edukacije i suradnje u Regiji. Ona prije svega predstavlja potragu za autentičnim modelom regionalne suradnje kroz zajedničke procese organizacije i implementacije projekta.

Pilot faza Nomad Dance Academy realizirana je 2005., 2006. i 2007sadržavala je niz pomno planiranih aktivnosti unutar NDA Regije. Pitanje edukacije, kao jedno od ključnih na području suvremenog plesa na Balkanu, generiralo je brojne ideje i potencijalne projekte. Te ideje su skupljene u projekt NDA – Nomad Dance Academy.

Sve je to dovelo do boljeg uvida u međusobni rad i u situaciju u cijeloj regiji, te je dovelo do pomnog planiranja NDA 2007. – 2010. Projekt je uspio, razvio se i logičan korak je bio otvaranja lokalinh NDA organizacija s ciljem da dalje razvijaju i implementiraju projekte koordinirane kroz NDA regionalnu partnersku mrežu za suvremeni ples.

CILJEVI:

Pridonijeti profesionalizaciji plesnog društva (edukacija, kreiranje, menadžment, promocija) kroz novi model suradnje;

Poticati razvoj edukacije i produkcijskih mogućnosti plesača i koreografa;

Promovirati ples kao društveno relevantno umjetničko područje i rast publike;

 

Partneri NDA:

Tanzelarija – Bosnia and Herzegovina
Brain Store Project – Bulgaria
Tala Dance Center- Croatia,
Lokomotiva – Macedonia
Station – Serbia
Fićo Balet – Slovenia.

Obrazovni program Plesne akademije NOMAD 2010

POZIV ZA PRIJAVE!!!

Plesna akademija NOMAD poziva mlade umjetnike koji djeluju u okviru suvremenog plesa i srodnih područja na nomadski »plesno-istraživački« program razmjene koji će se odvijati od Sarajeva, preko Skopja, Beograda i Zagreba do Ljubljane. Program traje od 26. veljače do 22. lipnja 2010.

Obrazovni program NOMAD 2009. posvećen je grupama do 12 umjetnika u usponu iz zemalja s područja Balkana koji su motivirani i dovoljno zreli da 4 mjeseca žive, uče, rade i kreću se zajedno stvarajući mrežu za buduću umjetničku suradnju te nastavak rada u suvremenom plesu.

Obrazovni program NOMAD. zamišljen je da poboljša i potakne razmjenu, obrazovanje i stvaranje u polju suvremenog plesa na području Balkana preko niza radionica, predavanja, studijskih posjeta i susreta s umjetnicima i teoretičarima iz svih spomenutih zemalja i šire.

Obrazovni program NOMAD 2010. mogućnost je za poboljšanje Vašeg umjetničkog izričaja i Vaše karijere u njenoj ranoj fazi te stvaranje temelja buduće međunarodne suradnje.

Obrazovni program NOMAD 2010. će svaki dan pružati profesionalne otvorene satove, radionice i predavanja iz prakse i teorije suvremenog plesa, omogućavati prostor za individualno istraživanje i stvaranje kontakata s lokalnim i međunarodnim umjetnicima i institucijama.

Obrazovni program NOMAD osigurava do 12 stipendija koje pokrivaju dio cijene tečaja, putnih troškova i smještaja tijekom 4 mjeseca (ožujak – lipanj). Hrana i troškovi dodatnih putovanja bit će na teret studenta.

/////

Kriteriji i procedura odabira:

1. U obzir dolaze umjetnici koji djeluju u području suvremenog plesa i performansa te ostali profesionalni umjetnici zainteresirani za suvremeni ples s područja Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Srbije i Slovenije ali i iz drugih zemalja.

2. Obrazac za prijavu (koji sadrži životopis i motivacijsko pismo) te odabrani video zapisi s vašim radom trebaju biti zaprimljeni do 27. listopada 2009 u područni NOMAD ured: 

Bosna i Hercegovina – Tanzelarija nda_bih@nomaddanceacademy.org
Bugarska – Brain Store Project nda_bg@nomaddanceacademy.org
Hrvatska – TALA nda_cro@nomaddanceacademy.org
Makedonija – Lokomotiva nda_mk@nomaddanceacademy.org
Srbija – Servis za suvremeni ples nda_srb@nomaddanceacademy.org
Slovenija – Fičo Balet nda_slo@nomaddanceacademy.org

Ostali: ab_nda@nomaddanceacademy.org
Obrazac možete naći na internet stranici www.nomaddanceacademy.org ili ga zatražiti na gore navedenoj adresi. Zakašnjele prijave neće se uzimati u obzir!

3. Umjetnički odbor NOMAD će ocijeniti sve prijavljene te ih obavijestiti o rezultatima odabira do 15. studenog 2009.

4. Prijavljeni umjetnici iz ostalih zemalja (ne s područja Balkana), ako budu odabrani, će platiti 800 eura za tečaj te pokriti troškove smještaja, puta i hrane. Organizatori će pomoći istima da nađu druge stipendije i financijsku potporu.

5. Odabrani NOMAD sudionici s Balkana bit će obavezni platiti 300 eura za sudjelovanje do 1. veljače 2010. Nije moguć povrat troškova za sudjelovanje ukoliko prijavljeni umjetnik odluči povući svoju prijavu nakon ovog datuma.

/////////

Za sva pitanja i informacije o NOMAD programu, predavačima, partnerima i događanjima
idite na www.nomaddanceacademy.org ili kontaktirajte
Umjetnički odbor NOMAD 2010:
Dalija Aćin, Aleksandra Janeva, Goran Bogdanovski – ab_nda@nomaddanceacademy.org

više o NDA: www.nomaddanceacademy.org